Megosztás a Facebookon

Fogfehérítés

Fogfehérítés - magabiztosság, gyönyörű mosoly

Professzionális LED lámpás fogfehérítés

Mind a magán-, mind pedig az üzleti életben sokat számít az első benyomás. A hófehér fogak megnyerő, magabiztos megjelenést biztosítanak mindenki számára. Az otthoni fogfehérítés hatása gyorsan múlik, a tartós eredmény elérésére azonban rendelkezésünkre áll a legmodernebb technika.

Fogászati rendelőnkben LED lámpás fogfehérítést végzünk, melynek hatása azonnal érzékelhető. A lágy szöveteket ínyvédő habbal fedjük be, majd a fehérítendő területre speciális fogfehérítő zselét viszünk fel, melyet a LED lámpával megvilágítunk. A tökéletes eredmény eléréséhez 3 kezelés szükséges, melyek egyenként 20 percig tartanak. A kezelések végén 4-8 árnyalatnyit változik a fogak színe. A LED lámpás fogfehérítés hatása 4-5 évig tart. Aktív dohányosoknál a hatás nem ilyen tartós, nekik 2-3 évente mindenképpen meg kell ismételniük a fogfehérítő kezelést.

Fogfehérítés LED lámpás módszerrel

Mindössze 3x20 perces fogfehérítés, és bátran mosolyoghat bárkire

Fogfehérítés előtt a hibás töméseket mindenképpen cserélni kell. Amennyiben fogkő problémája van, szükséges fogkőeltávolítás is.

Fogpótlások természetesen nem fehéríthetők. Amennyiben nem elégedett a fogfehérítés után fogpótlásai színével, azokat mindenképpen cserélni kell. A legjobb megoldás a fémmentes cirkónium korona vagy híd alkalmazása. Ezek a fogpótlások tetszőleges árnyalatúra színezhetők, áttetszőségük miatt pedig tökéletesen esztétikusak.

 

Mitől színeződnek el a fogak?

A fog elszíneződésének oka lehet genetikai is. Ebben az esetben a fogfehérítés nem jár ugyan látványos eredménnyel, de 1-2 árnyalatot javíthat az eredeti színen.

A kor előrehaladtával a fogzománc – amely nem képes a regenerálódásra – fokozatosan elvékonyodik, és a folyamat elszíneződéshez vezet.

Egészséges embereknél a fogak elszíneződését elsősorban a kávé-, tea-, vörösbor- és kólafogyasztás, valamint az erős dohányzás okozza. Nemdohányzók esetében ezeket az elszíneződéseket a fogászati rendelőben végzett fogfehérítés hosszú időre eltávolítja. Dohányosoknál az eredmény nem ilyen tartós, hiszen folyamatosan intenzív ártalomnak teszik ki fogaikat.

 

Gyökérkezelt fog fehérítése

Leghatékonyabban a még élő fogak fehéríthetők. Gyökérkezelt fog esetében is van azonban mód a fogfehérítésre. A gyökérkezelt fog mindenképpen elszíneződik, akkor is, ha a környező fogak színe állandó marad. Ebben az esetben a fogat belülről is fehéríteni kell. A gyökérkezelt fogból eltávolítjuk a tömést, és a fog belsejébe is juttatunk a fogfehérítő zseléből. A kezelés időtartama alatt egy ideiglenes fogtömés kerül a gyökérkezelt fogba.

 

Fogfehérítés a nagy  eseményre

Professzionális fogfehérítés
segít még emlékezetesebbé
tenni élete legfontosabb eseményeit

További tudnivalók a fogfehérítésről

A klinikai fogfehérítés nem károsítja a fogakat. Mivel a fogfehérítés során használt anyagok oxidáció révén világosítják a fogakat, így a fogak szöveteiben nem okoznak károsodást. A kezelés közben ügyelni kell azonban a lágy szövetek (fogíny) védelmére.

Várandósság és szoptatás időtartama alatt nem javasolt a fogfehérítés.

Ha kimondottan egy eseményre készülve vállalkozik fogfehérítésre, praktikus a nagy nap előtt 2-3 héttel elkezdeni a kezeléseket. Így a fogfehérítés utáni átmeneti problémák már nem gátolják Önt abban, hogy maradéktalanul jó érezze magát.

 

Fogfehérítés után

  • A kezelés után 1-2 napig jelentkezhet hideg-meleg érzékenység, illetve a fognyakak átmeneti érzékenysége.
  • A fogfehérítés után néhány napig ne fogyasszon kávét, teát, kólát és vörösbort.
  • Ameddig teheti – de legalább 2 napig – ne dohányozzon.

 

Kapcsolódó anyagok:

Fogkőeltávolítás

Esztétikus fogtömések: inlay, fehér fogtömés, barázdazárás

Áraink