Megosztás a Facebookon

Láthatatlan fogszabályozás

Incognito fogszabályozó rendszer

A 3M Unitek által létrehozott Incognito fogszabályozó rendszer tökéletesen esztétikus és megbízható megoldás azok számára, akik felnőtt korban szánják rá magukat a fogszabályozó kezelésre. Az Incognito rendszer minden eleme személyre szabottan készül, ezzel is biztosítva a legmagasabb komfortérzetet.

 

 

100%-ban egyedi fogszabályozó rendszer

Az Incognito fogszabályozó rendszer célja, hogy a kezelés mindenki számára kiszámítható és kényelmes legyen. Biztosítja a páciensek számára, hogy ne csak a kezelés után, hanem a kezelés alatt is magabiztosan tudjanak mosolyogni. A készülék életkortól függetlenül alkalmazható. A számítógépes tervezés és kivitelezés tökéletesen testreszabott fogszabályozó készülék létrehozását teszi lehetővé.

 

Láthatatlan fogszabályozás lépésről lépésre

incognito láthatatlan fogszabályozó rendszer, lenyomatvétel

A gyártási folyamat egy nagyon pontos lenyomatvétellel kezdődik.

incognito láthatatlan fogszabályozó rendszer, digitalizálás A lenyomatból előállíttott modellt nagy felbontású szkennerrel digitalizálják.
incognito láthatatlan fogszabályozó rendszer, bracketek rögzítőfelülete A fogak belső felületének elemzése után elkészül minden egyes bracket rögzítőfelületének digitális modellje. Ennek célja a bracketek optimális kötésének biztosítása.
incognito láthatatlan fogszabályozó rendszer, bracket A bracketeket is külön-külön, testreszabottan tervezik, hiszen a magasság, a szélesség és a szögek minden páciensnél egyediek.
incotnito láthatatlan fogszabályozó rendszer, öntőminta A megtervezett fogszabályozó elemek öntőmitáit digitálisan vezérelt géppel készítik el.
incognito láthatatlan fogszabályozó rendszer, arany Az öntőminták segítségével fogászati aranyból kiöntik a páciensre szabott bracketeket.
incognito láthatatlan fogszabályozó rendszer, ív A fogszabályozó ívek kialakítása a digitális modell segítségével, CAD/CAM technilógiával történik.
az elkészült incognito láthatatlan fogszabályozó készülék A végeredmény egy tökéletesen illeszkedő, kényelmes, esztétikus fogszabályozó készülék.

A láthatatlan fogszabályozás jellegzetességei

  • A láthatatlan fogszabályozó készülék nem zavarja a nyelvmozgást, így a tiszta beszédet sem. Természetesen – mint minden fogszabályozó készüléknél – az Incognitonál is van egy „megszokási idő”, amely azonban igen rövid, általában 10-12 nap.
     
  • Az Icongnito fogszabályozó készülék elkészítési ideje a lenyomatvételtől számítva 1-2 hónapot vesz igénybe. Ennek oka a fent vázolt gyártási folyamat, ami elhagyhatatlan a tökéletes végeredmény eléréséhez.
     
  • A fogak hátsó felületére rögzített fogszabályozó készüléknél a finomabb beállítások elvégzése meglehetősen bonyolult. Éppen ezért előfordulhat, hogy a fogorvosnál töltött idő, és maga a kezelési idő is hosszabb, mint a hagyományos fogszabályozó készülékek használata esetén. Mindez természetesen esetfüggő. 

 

Kapcsolódó anyagok:

Fogszabályozás

Felnőttkori fogszabályozás