Megosztás a Facebookon

Média

Magyar fogorvosok akciós hirdetései miatt perel az osztrák kamara

Origo – 2012. március 19.

Nem tudták a magyar fogorvosok, hogy Ausztriában jogszabályba ütközik, ha hirdetéseikben feltüntetik szolgáltatásaik árát. Az Osztrák Fogorvosi Kamara közel tízmillió forintos kártérítést követel az orvosoktól, "vásári kikiáltó jellegű reklámozás" miatt. Az egyik magyar orvos az Európai Bíróságig vinné az ügyet.

Teljes cikk »

 


 

Magyar fogorvosokat perelnek Ausztriában

MTV Híradó – 2012. március 19.

Dr. Barthos Gábor nyilatkozik a Magyar Televízió Híradójában.

Nézze meg a videót »

 


 

Magyar orvosokat perelnek

TV2, Tények – 2012. március 19.

 


 

Győri fogorvosokat perel az Osztrák Fogorvosi Kamara

HVG.HU – 2012. március 19.

Tízmillió forintos kártérítést követel három Győr-Moson-Sopron megyei fogorvostól az Osztrák Fogorvosi Kamara, arra hivatkozva, hogy a magyar szakemberek törvénybe ütköző módon hirdették szolgáltatásaikat több bécsi napilapban.

Teljes cikk »

 


 

Dr. Barthos Gábor:

Csontrepesztéssel egy időben végrehajtott implantálás az A.B. Dental Devices termékeivel

Dental Hírek, 2010/3

A mindennapi praxisunkban elég gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy a páciens fogának elvesztése után csak hosszú idővel jelentkezik ellátásra. Ez a késlekedés az implantáló orvos számára több nehézséget is okozhat.

Az egyik, hogy az implantátum tervezett helyén az állcsontgerinc vertikálisan megrövidül, ezért különböző kiegészítő augmentációs technikát (pl. sinus elevatio, csontblokk behelyezése) kell alkalmazni a megfelelő csontmagasság elérése érdekében. Mondanunk sem kell, hogy ez növeli a beavatkozás kockázatát, a gyógyulási időt és a költségeket. A másik nehézséget az okozhatja, hogy a fogatlanság miatt az állcsontgerinc nagymértékben elvékonyodhat. A két resorptiós folyamat együtt, de külön-külön is létrejöhet, melyek közül bármelyik elváltozás az implantálást megnehezíti, megakadályozhatja. A harmadik eset az lehet, amikor az extractio nem túl kíméletes elvégzése után csökken a csontkínálat mind vertikális, mind horizontális irányban. Jelen ismertetőnkben a durva extractio miatt elvékonyodott felső gerinc okozta problémára kívánunk egy lehetséges megoldást nyújtani.

Teljes cikk »

 


 

További információk a fogászati implantációról:

Implantáció, fogbeültetés

Ki kaphat és ki nem kaphat implantátumot?

A fogbeültetés, implantáció kockázata

Fogbeültetés, implantáció előtt és után

A fogbeültetés, implantáció menete

Kivehető fogpótlás rögzítése implantátummal

Gyakran feltett kérdések

A fogászati implantátum

Csontpótlás, sinuslift